הצהרת הון –
במסגרת הצהרת ההון תידרשו לפרט ולמנות כל הנכסים אשר ברשותיכם, החל מחשבונות בנק, קרנות נאמנות, אגרות חוב וכלה בנכסי נדל"ן, כלי רכב וכדומה. לאחר ההצהרה הראשונה ומדי כמה שנים תידרשו להגיש הצהרות נוספות, על מנת לאפשר לרשויות המיסים לבקר ולעקוב אחרי ההתפתחות הפיננסית שלכם, לפקח על הכנוסתכם והוצאותיכם ולוודא שאתם מפרישים מיסים כחוק.
מי נדרש בהצהרת הון?
מדי שנה נדרשים עשרות אלפי אנשים להגיש הצהרות הון, ביניהם עצמאים הפותחים עסק חדש, אנשים המקימים חברה בע"מ ואף שכירים, החל ממדרגת שכר מסוימת. לעיתים גם אנשים אשר ביצעו רכישה משמעותית יידרשו בהצהרת הון על ידי-מס הכנסה. בנוסף, מדי שנה עורך מס הכנסה מדגם אקראי של תושבי המדינה, המתבקשים להגיש דו"ח מקוצר של הנכסים שברשותם.
נדרשתם להגיש הצהרת הון. מה השלב הבא?
חשוב לזכור כי הגשת הצהרת הון מקצועית ומקיפה היא אחת מאבני היסוד בהתנהלות חשבונאית אחראית, והיא משפיעה בדרכים רבות על ההתפתחות הכלכלית שלכם או של העסק שלכם.
בהגשת הצהרת הון ראשונה יש חשיבות רבה, משום שהיא מהווה בסיס השוואתי לכל ההצהרות שיבואו אחריה. פקידי השומה יצפו להתפתחות כלכלית מידתית והגיונית בהצהרות ההון הבאות. בנוסף, על-פי הצהרה זו נקבע שיעור המיסוי בו תהיו חייבים. מכאן חשיבותם של הדיוק והשקיפות בתהליך הצהרת ההון. כדי לוודא שאתם מתנהלים בצורה נבונה ושתהיו מכוסים מכל הכיוונים, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי. מומחי אדר חשבונאות יוכלו להפיק עבורכם הצהרת הון בהירות, מקיפות ומקצועיות כנדרש, וכן לחסוך לכם כסף ולוודא ושלא תידרשו לשלם יותר ממה שנדרש ושהצהרת ההון תשקף את גובה המיסוי בו אתם חייבים לפי חוק.